Vino la ZILELE BIZ!

20 - 24 Noiembrie, ARCUB, București

PROGRAM

Antreprenoriat

 

09.00 – 10.00 Înregistrarea participanților

 

10.00 – 12.00 SESIUNEA 1

Cum se construiesc companiile antreprenoriale în România

Antreprenori de top vin să-ți împărtășească din experiența lor de business. Au avut curajul să pornească pe cont propriu într-o economie care nu încurajează inițiativa privată. Au reușit în ciuda tuturor piedicilor, datorită viziunii, inovației, dar și încăpățânării de a nu renunța la primul obstacol. Oameni de business care conduc afaceri românești de succes cu prezență internațională, dar și reprezentanți ai noului val antreprenorial vor dezvălui pașii necesari pentru reușita într-un mediu de business plin de provocări.

Teme de discuție:

Instinct și curaj în business
Antreprenor sau manager?
Viziune versus micromanagement
Rolul mentorului în antreprenoriat
Cu cine se sfătuiește un antreprenor?
Lecții de leadership

Invitați:

Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania
Este CEO al Băncii Transilvania de la mijlocul anului 2013. Deși este unul dintre cei mai tineri directori generali pe care îi au băncile din România, are o experiență foarte vastă în domeniul bancar, de peste 20 ani. A ocupat poziții în domeniul bancar atât în România, cât și în Turcia și Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics – Middle East Technical University, din Ankara și vorbește fluent patru limbi străine, inclusiv româna.

Mario Georgescu și Lidia Cremenescu, cofondatori, Danube Footwear – Vezi prezentarea aici
Danube footwear este primul producător de skate shoes din România, înființat de Mario Georgescu și Lidia Cremenescu, pornit inițial ca o lucrare de dizertație făcută pentru o facultate de design de produs din Anglia.

Florin Cobuz, cofondator, Mater – biblioteca de materiale – Vezi prezentarea aici
Mater este o bibliotecă de materiale – o colecție extinsă și constant reînnoită de mostre de materiale – dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici.

Petru Moldoveanu, cofondator, Fabrica de Litere
La Fabrica de litere se realizează design și producție de litere volumetrice luminoase. Este prima fabrică din România în care cuvintele prind viață. Nu există tipare, astfel că se poate realiza orice – de la litere de 20 cm înalțime până la litere de 2m, simboluri, obiecte decorative cu și fără lumină.

11.30 – 11.45 Cum ajută tehnologia un business nou?

Nicolae Trofin, Director SoHo, Enterprise Business Unit, Vodafone România
Nicolae Trofin coordonează segmentul microîntreprinderilor și are o carieră de peste 14 ani în domeniul vânzărilor și dezvoltării afacerilor. Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Nicolae Trofin a lucrat peste 10 ani în domeniul bancar, unde a condus diferite departamente și segmente.

11.45 – 12.00 Lansarea proiectului editorial Antreprenori cu impact social

Radu Moldovan Petruț, director de marketing, Pernod Ricard România – Vezi prezentarea aici
Este director de marketing al Pernod Ricard România, din ianuarie 2015. Înainte de această poziție a lucrat tot în cadrul Pernod Ricard, mai întâi ca brand manager în România și apoi pentru Pernod Ricard UK. Unul dintre proiectele sale de suflet este Chivas The Venture, competiția dedicată sprijinirii antreprenoriatului social.

 

12.00 – 12.30 Pauză de cafea

 

12.30 – 14.00 SESIUNEA 2

Noile provocări ale antreprenoriatului  

Succesul amorțește de multe ori spiritul antreprenorial și companiile ajung la un moment de stagnare pe care nu reușesc să-l depășească. Pentru a trece la nivelul următor, antreprenorul trebuie să gândească altfel decât în perioada de dezvoltare a businessului. Este momentul când viziunea trebuie să se combine fericit cu o strategie clară, pentru un plan care să ducă afacerea pe o nouă treaptă de dezvoltare.

Teme de discuție:

De la o mică manufactură la o producție high-tech
Model de antreprenoriat cu capital 100% românesc. Provocări și învățăminte
De la un cabinet stomatologic închiriat la propriul lanț de clinici dentare
Strategii de diferențiere
De la business de nișă la dominație globală
Noile modele de afaceri

Invitați:

Cristian Covaciu, Fondator, IPEC
Este câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year România 2017, iar IPEC este unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior, cu 800 de angajați și 250 de roboți industriali.

Mircea Turdean, director general, Farmec
Mircea Turdean a preluat în anul 2010 conducerea companiei Farmec, după o experienţă de 17 ani, acumulată în departamente cheie ale producătorului clujean de cosmetice. Sub conducerea sa, Farmec a devenit cel mai mare producător român de cosmetice, consolidându-şi poziţia pe piaţa locală şi pătrunzând pe pieţele altor circa 30 de state.

Ionuț Leahu, Owner, Clinicile Dr. Leahu
Dr. Ionuț Leahu este specialist în implanturi dentare de renume și deţine patru clinici stomatologice în Bucureşti unde oferă servicii integrate de stomatologie de cea mai înaltă calitate. Clinicile dentare Dr.Leahu sunt numarul 1 în fast&fixed la nivel național, conform Bredent Medical România.

Doina Cepalis, Proprietar, Te-Rox
Grupul Te-Rox este format din trei companii ce administrează șase unități de producție în trei județe, Neamț, Iași și Botoșani. Te-Rox produce scaune auto pentru copii.

Mirela Drăgoi, Co-fondator, Pet Star Holding
A construit din anii ’90 un business care a devenit cel mai mare producător de preforme PET din Balcani. Mirela Drăgoi, președintele executiv al Pet Star Holding, se concentrează acum pe consolidarea poziției regionale și extinderea gamei de produse.

Moderator: Claudiu Vrînceanu, cofondator, VP Connections

 

14.00 – 15.00 Pauză de prânz

 

15.00 – 16.30 SESIUNEA 3

Strategie pentru nivelul următor

Explozia digitală și mobilă aduce în prim plan modele inovatoare de afaceri, îmbrățișate mai ales de noua generație de antreprenori. Aceștia transformă radical sau ignoră total zonele clasice de business, răsturnând clasamentele și schimbând regulile pieței.

Teme de discuție:

Antreprenor în era mobile
Robots vs. human touch in finance
Tehnologie pentru business
Managementul situațiilor de criză
Cum îți construiești o echipă de management
Cum te pot ajuta consultanții

Invitați:

Adina Crețu, coordonator al platformei și echipei Startarium
Este coordonator al platformei și echipei Startarium, platformă online de educație și sprijin pentru antreprenorii din România lansată de Impact Hub și ING România. Experiența profesională a Adinei din ultimii a fost construită în roluri de marketing și comunicare, într-un parcurs de 12 ani prin companii antreprenoriale locale și o agenție globala de inovație.

Simona Bălan, fondator, Bălan TPG Audit
Simona Bălan coordonează serviciile de audit și administrază compania Bălan TPG Audit, companie care are experiența auditării situațiilor financiare pregatite în conformitate cu diverse reglementări contabile: romănesti, germane, IFRS.  A lucrat în ultimii 18 ani pentru companii internaționale, printre care E&Y, Romtelecom, Office Depot. Este membră a Camerei Auditorilor Financiari din Romania și deține și o experiență valoroasă în mediul de afaceri internațional prin apartenenta la ACCA.

Cornel Amariei, inventator, antreprenor
Cornel Amariei este un inventator, autor și antreprenor român, în varstă de 24 ani, cunoscut pentru inventarea și fondarea .lumen, un sistem de asistență ce redă parțial înțelegerea spațială nevăzătorilor. Este Innovation Manager pentru Continental Automotive, una dintre cele mai mari companii din domeniul automotive. În timpul liber, cântă la 4 instrumente, călătorește, reușind deja să viziteze 40 de țări, și întotdeauna încearcă lucruri noi.

Ana Maria Diceanu, Senior Partner, GMP PR
Are o experiență solidă de aproape 17 ani în corporate PR și comunicare de criză, timp in care a oferit clienților consultanță cu precădere în domeniile: issues & crisis management, strategic management, measurement and evaluation.

Radu Furnică, fondator și președinte, Leadership Development Solutions
Este preşedinte și fondator al companiei de executive search Leadership Development Solutions și unul dintre cei mai bine cotați head-hunteri de pe piața românească. Leadership Development Solutions este, încă din 1996, membră a Asociației Consultanților în Executive Search (AESC) din Europa.

Sergiu Neguț, business angel și decan asociat la Maastricht School of Management
Este specialist în dezvoltarea afacerilor ca antreprenor, consultant și profesor. Are la activ investiții ca Business Angel în companii ca frufru, 2parale si Instore Media, fiind CEO Advisor sau Board Member pentru alte companii. A absolvit un MBA la INSEAD, fiind vicepreședintele organizației de alumni INSEAD în România.

Moderator: Sergiu Neguț, decan asociat la Maastricht School of Management

110 euro + TVA

600 lei (TVA inclus)

-acces nelimitat la programul zilei de Antreprenoriat

-un abonament gratuit la revista BIZ

Alege pachetul 5 zile

300 euro + TVA

1600 lei (TVA inclus)

-acces nelimitat la programul celor 5 zile de eveniment

-un abonament gratuit la revista BIZ

Cine participă

antreprenori / manageri / investitori / venture capitalists / consultanţi financiari / firme de avocatură / oficialităti / reprezentanţi media

Abonează-te la noutăţile ZileleBiz via e-mail

Detaliile companiei:
SC Biz Agency SRL,
CUI: 33381866,
Reg Com.: J40/8350/2014

Termeni şi condiţii Politica de refund