fbpx

Program

Antreprenoriat

Vrei să fii antreprenor? Vino la Zilele Biz ca să afli cum poți să construiești un business solid pe o piață tot mai volatilă, dar plină de oportunități. Avem nevoie de mai multe afaceri create de români, dar pentru asta este nevoie de o schimbare de mentalitate și de oameni care au curaj să riște pentru a pune în aplicare ideile lor de afaceri. Cei care au reușit deja pot să te ajute să-ți construiești businessul. Ești deja antreprenor? Ai nevoie de acces la cele mai bune resurse pentru a reuși să-ți consolidezi și să-ți extinzi businessul. Vino să-i cunoști pe antreprenorii care înfruntă zi de zi cu succes provocările pieței libere și pe profesioniștii care au resursele necesare pentru a te aduce la următorul nivel.

Parteneri

09:00 - 10:00

Înregistrarea participanților

10:00 - 11:00

Sesiunea I: Business de la zero la infinit – Banca Transilvania, Bucureștiul Întreprinzător

Antreprenorii adevărați au impact. Schimbă lucrurile în jurul lor, creează comunități și împing lucrurile înainte. Iar în București există tot mai mulți oameni care au idei și curaj să construiască businessuri de la zero. Poveștile lor sunt dovezi ale faptului că schimbarea începe cu oamenii și poate continua doar prin ei. Sunt oameni care ne inspiră prin puterea exemplului.

Vorbitori:

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

Deliric, fondator PORC

Dragoș Bucurenci, antreprenor, consultant și trainer de comunicare

Teme de discuție:

 • Ce trebuie să știi când deschizi o afacere?
 • Cum construiești un startup de success
 • Managementul timpului pentru antreprenori
 • Antreprenoriat urban
 • Idei smart, business-uri chic
 • Business mentoring. Cine îți sprijină primii pași?
11:00 - 11:30

Pauză de cafea

11:30 - 12:15

Sesiunea 2: Antreprenori în era supervitezei

Viteza schimbării este uriașă, iar antreprenorii trebuie să fie pregătiți pentru noul mediu de business ultradinamic. Cum poate un antreprenor din generația X să dezvolte businessuri pentru noile generații de consumatori Y și Z? Ce înseamnă să ai un business conectat 24/7? Află de la antreprenori de top cum să-ți construiești un business solid pe o piață tot mai volatilă, dar plină de oportunități. Găsește idei, exemple și metode prin care poți construi afaceri solide care să aibă succes nu doar pe plan local, ci și pe plan regional și chiar global.

Vorbitori:

Andreea Cramer, Director Marketing Segment Business, Telekom Romania

Lucia Costea, Managing Partner Secom

Tudor Furir, CEO Pernod Ricard România

Teme de discuție:

 • The Game of Changers
 • Inovația ca diferențiator
 • Antreprenoriat din prisma unui corporatist
12:15 - 12:45

Keynote speaker – Iulian Stanciu, eMag

Construcția unui business de la zero e principala provocare pentru un antreprenor. Dar cum îți păstrezi echilibrul când afacerea ta devine un business regional de peste 1 miliard de euro? Cei mai puternici oameni de business din România îți vor dezvălui provocările vieții de antreprenor, dar și soluțiile prin care reușesc să se mențină în top.

12:45 - 13:30

Pauza de prânz

13:30 - 14:30

Sesiunea 3: Cum construiești un business

Au avut curajul să pornească pe cont propriu într-o economie care nu încurajează inițiativa privată. Au reușit în ciuda tuturor piedicilor, datorită viziunii, inovației, dar și încăpățânării de a nu renunța la primul obstacol și sunt pregătiți să treacă la nivelul următor.

Vorbitori:

Adrian Cocan, Cofondator Lăptaria cu Caimac

Răzvan Voica, Fondator Școala Informală de IT

Șerban Radu, Cofondator Cărturești

Theodor Paleologu, Președinte Fundația Paleologu

Teme de discuție:

 • Cum faci față primului an pe cont propriu?
 • Drumul către primul milion
 • Cum vinzi cărți generației Facebook
 • Cum transformi filosofia în business
14:30 - 15:00

Pauză de cafea

15:00 - 16:30

Dezbatere: Păstrezi sau vinzi? Cum poți duce afacerea la un nou nivel?

Dezbaterea este moderată de Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer la Maastricht School of Management

Vom dezbate după regulile competițiilor de formal debate ARDOR. Ingrediente: o temă relevantă și pasionantă, două echipe bine pregătite să îi bombardeze pe ceilalți cu argumente și contra-argumente, un cronometru pentru fiecare discurs.

Motivul dezbaterii: Construcția unui business de la zero este o sarcină monumentală. Dar, odată adusă compania la un anumit nivel, mulți antreprenori sunt în fața unei dileme: să accelereze spre vânzarea afacerii sau să continue creșterea consolidată pe termen lung? Antreprenorii dezbat plusurile și minusurile fiecărei strategii de exit, cum pregătești businessul pentru calea de dezvoltare aleasă și ce înseamnă să treci la nivelul următor atât în business, cât și în plan personal.

Echipa Păstrezi:

Ioan Cocan, Cofondator Tremend

Mihai Rotaru, Cofondator Clever Taxi

Mariana Brădescu, Cofondator PIATRAONLINE

Echipa Vinzi:

Radu Savopol, Fondator al 5 To Go

Felix Pătrășcanu, Fondator & Managing Partner FAN Courier

Mirela Drăgoi, Cofondator, Pet Star Holding

Speakerii zilei

Inovatie

Primele linii de cod ale viitorului au fost deja scrise. Nu de programatori de rând, ci de către inovatori – cei care dau formă ideilor care ne schimbă zi de zi lumea. De la tehnologie și procese de producție, la marketing și relații cu clienții, inovațiile “împing” granițele societății digitalizate cu fiecare megabit de informație care se scurge prin computere personale sau supercomputere. Gândul devine trafic de date, iar compania care este mai rapidă în decizii, care pariază (și investește) în inovație, rămâne sau ajunge în top. Bun venit în viitorul hypersmart!

Parteneri

09:00 - 10:00

Înregistrarea participanților

10:00 - 10:40

Keynote Speaker

Radu Tudor, MB Telecom

A lucrat cot la cot cu tatăl lui, inventatorul Mircea Tudor, în cadrul MB Telecom, la proiectele care au obținut în premieră mondială două mari premii la Salonul de Invenții de la Geneva. Acum, Radu Tudor este implicat în companie pe zona de gestiune de proiecte și consiliere în alegerea soluțiilor tehnice.

Sînziana Tudor, Timberkraft

Arhitectă și antreprenoare, Sînziana Tudor folosește inovația, creativitatea, tehnologii și materiale ultramoderne pentru ca produsele din lemn marca Timberkraft să cucerească nu doar piața locală, ci și pe cea europeană.

În dialog cu Marta Ușurelu, redactor-șef revista Biz.

10:40 - 11:00

Pasiune naturală pentru inteligența artificială

Prof. Adina Florea, Decan, Facultate de Automatică București

Decan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare (UPB), din 2012, Prof. Adina Florea este un adevărat creator de "şcoală" prin suita de cursuri în domeniul Inteligenței artificiale. Membră în peste 50 de comitete științifice ale unor conferințe internaționale, Adina Florea este și director de proiecte naționale şi internaţionale sau coordonator local pentru proiecte internaționale R&D.

În dialog cu Cornel Amariei, inventator și antreprenor, și Head of Innovation la Continental.

11:00 - 11:20

În prima linie a inovației globale

Nicolae Zamfir, Director General Institutul National de Fizica Nucleară / ELI-NP

Este românul care coordonează construcția celui mai puternic laser din lume: Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics, proiect implementat de Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară – "Horia Hulubei". Investiția de 300 de milioane de euro face din România un hub global pentru cercetare și inovație la cel mai înalt nivel.

În dialog cu Cornel Amariei, inventator și antreprenor, și Head of Innovation la Continental.

11:20 - 11:50

Pauza de cafea

12:00 - 13:15

Tech Powered Society

Ne mișcăm fizic în virtual, derulăm sau facem parte din business-uri globale online. Orașele își mută administrația în uriașe creiere digitale, interconectând servicii, transport. Obosiți de complexitățile societății contemporane, predăm o parte din atribuțiile sociale și personale către asistenți dotați cu inteligență artificială. Nici companiile nu stau mai bine, întrucât cantități mari de date zac nefolosite, spre bucuria furnizorilor Big Data, machine learning. Și este doar începutul noii societăți digitalizate, la al cărei viitor trudesc și elevii de azi, implicați cu succes în competiții internaționale de robotică, echipe de start-up cu pretenții de unicorn investițional. Bun venit în viitor!

12:00 - 12:15

Viitorul este aici: Narrowband-IoT in era dispozitivelor conectate

Marius Coman, IoT Country Manager Vodafone Romania

Cu o experiență de 20 de ani în telecom, Marius Coman coordonează în cadrul Vodafone Romania un segment cu multe provocări, dar și cu o creștere exponențială - Internet of Things (IoT). Este pasionat de felul în care digitalizarea și IoT ne transformă viața și schimbă mediul de business, ajutând oamenii să trăiască mai bine, societatea să prospere și companiile să fie mai eficiente.

12:15 - 12:30

Lean Innovation

Olga Gulkova, Senior Vice President TBI Bank

Are o experiență de peste 16 ani în sectorul bancar. În 2013, a devenit Vice-Președinte al Consiliului de Administratie în cadrul USB Bank unde a coordonat departamentele de managementul proiectelor, IT, juridic, back office și training. Din ianurie 2018, Olga Gulkova s-a alăturat echipei TBI Bank în funcția de SVP, Lean and Innovation.

Sergiu Neguț, Co-Founder & Board Adviser FintechOS

Cu peste 20 de ani experienţă în IT&C, Finance, Healthcare, HR şi Consultanţă şi membru activ al board-ului Romanian Business Leaders, Sergiu Neguţ este unul dintre cei mai respectaţi oameni de afaceri din România. Consultant și Board adviser specializat în creștere antreprenorială și transformare organizațională, speaker și Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management România, Sergiu are la activ investiții ca Business Angel în afaceri locale, printre care frufru, 2parale, Softelligence, Hart, FintechOS sau Intermedicas. Deţine un MBA la INSEAD.

12:30 - 12:45

Faster Innovation with Less Risk

Cristian Popescu, Managing Director SAP România

Managing Director SAP Romania din 2016, Cristian Popescu a contribuit la creșterea numărului de angajați la filiala locală a gigantului IT și la dezvoltarea unor proiecte internaționale, cu implicarea inginerilor software români.

12:45 - 13:00

Hardware pentru o lume în schimbare

Mihai Raneti, CEO și Fondator Cyber Swarm

Startup-ul Cyber Swarm, fondat și condus de Mihai Raneti, produce un procesor dedicat securității informatice prin îmbinarea în hardware a unor algoritmi de inteligență artificială și a primit un milion de dolari de la investitorul american Tim Draper.

13:00 - 13:15

Inovație românească la export

Liviu Apolozan, CEO, DocProcess

Fondator și CEO al DocProcess, producător de software bazat pe RPA (Robotic Process Automation), Liviu Apolozan este membru al Comitetului European pentru Standardizare, fiind implicat în elaborarea standardelor și susținerea adoptării facturilor electronice la nivel european. DocProcess a deschis anul acesta un centru de cercetare-dezvoltare în Franța.

13:15 - 14:00

Pauza de prânz

14:00 - 14:20

Inovator pentru comunitate

Khaled Al Mezayen, fondator și CEO al InovAya

A creat unul dintre cele mai performante sisteme de filtrare a apei din lume – SOWAT, care a câștigat în 2017 ediția locală a competiției Chivas Venture. Acum, Khaled Al Mezayen dezvoltă prin Inovaya proiecte cheie pentru comunități care nu au acces la apă potabilă, inclusiv în Delta Dunării.

14:20 - 14:35

Pasiune pentru inovație

Vlad Măcelaru, CEO și fondator ClarK

La 25 de ani, Vlad Măcelaru se poate lăuda deja cu o vitrină de premii internaționale pentru invențiile la care lucrează. ClarK, echipa care a realizat o pereche de ochelari inteligenți destinați mediului industrial, a câștigat premiul "Startup of the Year" la Innovation Labs 2018, precum si premiul "Be an Innovator 2018" de la Berlin.

14:35 - 15:00

Cum au cucerit lumea roboții din România

Echipa de robotică "Technogods" de la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu.

A ajuns în acest an în finala concursului mondial de robotică și tehnologie First Tech Challenge de la Detroit, SUA. Avându-i ca mentori pe Mihaela Runceanu, profesor informatică și Alex Budin, programator și pasionat de robotică, echipa "Technogods" din Târgu Jiu a câștigat 9 meciuri consecutiv în 2 zile.

Speakerii zilei

Management

Top managerii dintr-o companie nu își iau concediu în același timp, spune o glumă veche, ca să nu își dea seama angajații că businessul funcționează chiar și fără contribuția lor. Sigur, gluma a reușit să stârnească câteva zâmbete la vremea sa, însă nu a păcălit pe nimeni. În lipsa unui lider vizionar la nivel de top management, o companie poate, cel mult, să supraviețuiască. În schimb o organizație condusă de un lider curajos, care iese mereu din zona de confort și nu se mulțumește niciodată să urmeze căi deja bătătorite, are toate șansele să conducă detașat cursa și, la final să ridice cupa deasupra capului.

Parteneri

09:00 - 10:00

Înregistrarea participanților

10:00 - 10:30

GUEST STAR SPEAKER Andrei Roșu, Sportiv de anduranță, blogger și speaker motivațional

Andrei Roșu a renunțat la un stil de viață sedentar, în urmă cu opt ani, iar de atunci a terminat cel mai dur ultramaraton din lume, a intrat în Cartea Recordurilor și a fost primul român care a trecut înot Canalul Mânecii. 

10:30 - 11:00

Leadership marathon

Leadershipul nu este o cursă de viteză, nu este un sprint. Este un maraton. Un adevărat sport de anduranță. Un lider trebuie să demonstreze în primul rând că este un selfleader, un foarte bun luptător cu propriile limite. Zi de zi un manager bun trebuie să iasă din zona de confort, să își depășească limitele, să treacă peste toate obstacolele din drum și să termine cursa. Fie că este vreme urâtă, fie că sunt urcușuri ori coborâșuri, alergătorul trebuie să știe cum să își dozeze eforturile și să lupte cu sine, pentru că un atlet este singurul responsabil de rezultatele sale. Pentru a ajunge la performanță, un sportiv trebuie să fie integru, să aibă încredere în forțele proprii, capacitatea de a-și stabili și atinge obiectivele. Și nu în ultimul rând pasiune. Pentru că toți sportivii de succes iubesc cu adevărat ceea ce fac.      

VORBITORI: 

Tiberiu Mercurian, director de marketing, Alpha Bank

Adrian Florea, Partner, Business Advisory, Trend Consult

 

 

11:00 - 11:30

Pauza de cafea

11:30 - 12:45

Ora de leadership

VORBITORI: 

Horia Adrian, CEO Holcim România

Adrian Nanulescu, mentor și coach Ascendis

Bogdan Badea, CEO eJobs

Răzvan Ziemba, Managing Partner, Profit Consulting

Daniel Gross, Director General, Penny Market

12:45 - 13:30

Pauza de prânz

13:30 - 14:30

SESIUNEA 2: Succes la feminin

Se spune că în spatele unui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică. Dar în spatele unei companii de succes, cine se află? Ei bine, tot o femeie puternică! Chiar dacă numărul doamnelor din managementul companiilor este încă departe de a fi egal cu cel al bărbaților, acestea au demonstrat în nenumărate situații abilități de leadership care se bazează mult pe comunicare, pe încurajarea exprimării și orientarea către oameni. Vino să le cunoști pe femeile puternice din spatele unor companii de succes și să iei o porție de inspirație și leadership.

VORBITORI: 

Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life

Manuela Necula, Head of Country Ogilvy & Mather/ CEO Hogarth WW Romania

Mădălina Uceanu, Senior  Consultant & Founder, CareerAdvisor

Mariana Constantinescu - Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE

Andra Dănăilă, Managing Director, Update Advertising

Moderator: Sergiu Neguț, Associate Dean, MSM România

TEME:
• Leadership și puterea exemplului
• Critical thinking
• Complex problem solving
• Mindfulness și leadership
• Self leadership

14:30 - 15:00

Pauza de cafea

15:00 - 16:00

Sesiunea 3: Cum să ai idei - rețetă pentru creativitate

Workshop susținut de Ioana Manea, Certified Creativity Trainer, Capitan Brainstorm

Dacă până nu cu mult timp în urmă, creativitatea era asociată cu domeniul artistic, publicitatea sau cu o mână de antreprenori inovatori, astăzi nu mai este deloc așa. Abilitatea de a face conexiuni între mai multe puncte dispersate și de a găsi soluții în lipsa informațiilor complete, au devenit unele dintre cele mai frecvente provocări ale top managementului. Și, această realitate nu se va schimba prea curând. Un studiu realizat recent, a arătat că cele mai importante abilități, de care vom avea nevoie pe piața muncii în viitor sunt creativitatea, managementul crizelor, rezistența, flexibilitatea și deschiderea către alte culturi. Vestea bună este că nu trebuie să fii un geniu singuratic pentru a fi creativ, creativitatea fiind o abilitate care se învață și se antrenează. Cum?

Vino la workshop-ul „Cum să ai idei – rețetă pentru creativitate”, susținut de Ioana Manea, Certified Creativity Trainer, Capitan Brainstorm și vei învăța o serie de tehnici care te vor ajuta să fii mai creativ.

Speakerii zilei

Media & Marketing

Fragmentarea consumului de media și diversificarea platformelor deschid noi orizonturi în strategiile de comunicare ale brandurilor. Nu mai putem însă discuta în paradigma offline versus online. Nu contează mediul, ci puterea poveștilor pe care brandurile le pot transmite. În era multitudinii de platforme, canale și influențatori diverși, atenția poate fi captată numai prin mesaje puternice și personalizate, cu grade de interacțiune peste nivelul cu care eram obișnuiți în trecut.

Parteneri

09:00 - 10:00

Înregistrarea participanților

10:00 - 10:30

Creativitate vs Business

Mihai Botărel, Co-Founder, Creative Director, RXM Creative

De patru ani, împreună cu Raul Mândru, conduce propriul business în New York, RXM Creative, o agenție de creație care are în portofoliu mai multe branduri din zona de fashion, printre care: Under Armour, Ray-Ban, Sunglass Hut, Lenscrafters, Christian Louboutin, Loro Piana. Și-a început cariera în Ogilvy, apoi a lucrat în Leo Burnett Bucharest, DDB Dusseldorf și 360i în New York pentru conturile Canon, Toyota și Coca-Cola. A lucrat de asemenea pentru Volkswagen, Diesel, Budweiser, Reebok și Uniqlo. Are în portofoliu premii la Cannes Lions, Eurobest, D&AD, Golden Drum, One Show și Epica.

10:30 - 11:00

Mecanismele schimbării: despre frică și curaj

Dr. Bogdan Iliescu, Medic specialist neurochirurg, Spitalul Clinic de Urgențe “Prof Dr N Oblu

Dr. Iliescu predă, ține prezentări și prezidează workshopuri neurochirugicale atât în țară, cât și în străinătate. Este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași și coordonează din 2010 Cercul de Neurochirurgie Iași. Pe parcursul carierei, a dobândit experiență în neuroștiințele clinice și preclinice prin intermediul contractelor de cercetător postdoctoral la University of Texas Health Science Center și Rice University, ambele din Houston, SUA.

11:00 - 11:15

Studiu: The Data Rush

Cum va evolua funcția de marketing în sectorul de retail? Cum sunt afectați specialiștii de marketing de digitalizare și sistemele de date și care sunt așteptările acestora pentru viitor – de la ei înșiși și de la colegii din echipele lor? Care este nivelul actual de digitalizare în retailul european și ce investiții se vor face în următoarea perioadă? Sunt doar câteva dintre întrebările adresate în cadrul studiului The Data Rush, desfășurat în cinci țări europene.

Robert Maxim, Founding Partner, Ensight Management Consulting

11:15 - 11:30

Vlad Grigorescu

Vlad Grigorescu este un magician cu un stil original, show-urile lui fiind pe cât de amuzante, pe atât de pline de substanță. Este considerat cel mai bun din domeniul său și asta se vede în numărul mare de spectacole și în numărul mare de fani pe care i-a câștigat de-a lungul timpului.

11:30 - 12:00

Pauză de cafea

12:00 - 12:20

KFC Social Entertainment Channel – Case study SOCIAL ME & FRIENDZONE

KFC România a inaugurat în această vară un nou concept-platformă pentru canalele sale de social media: KFC Social Entertainment Channel. Obiectivul acestei platforme este de a crea o comunitate unde oamenii vin pentru divertisment, conținut de calitate și pentru inspirație. SOCIAL ME a fost prima producție cu care a fost lansat acest concept. Cel de-al doilea proiect aduce în prim plan un alt serial marca KFC – FRIENDZONE, odată cu lansarea.

Este branded content-ul noul trend în materie de promovare online? De ce entertainment pentru social media? Care sunt planurile de viitor pentru KFC Social Entertainment Channel?

Tina Crețu, Senior Digital Marketing Manager at KFC, Pizza Hut, Taco Bell & Paul România

12:20 - 13:00

Storytelling cu echipa Recorder

Au trecut prin mai multe redacții de ziar, au scris articole de toate felurile, au făcut reportaje video și documentare, au scris cărți, au câștigat premii. De ceva timp, au pus pe picioare o publicație nouă construită pe aceleași principii după care s-au ghidat de când sunt în meseria asta: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Răzvan Ionescu, publisher, Recorder.ro

Mihai Voinea, redactor-șef, Recorder.ro

Cristian Delcea, redactor-șef, Recorder.ro

13:00 - 14:00

Pauza de prânz

14:00 - 15:30

Veteranii față în față cu noua generație

Noua generație de publicitari întâlnește pe aceeași scenă veteranii industriei. Împreună vor dezbate după regulile competițiilor de dezbateri formale ARDOR. Ingrediente: o temă relevantă și pasionantă - starea advertisingului românesc, două echipe bine pregătite să îi bombardeze pe ceilalți cu argumente și contra-argumente, un cronometru pentru fiecare discurs.

Veteranii

 • Bogdan Naumovici, Managing Partner, 23 Communication Ideas
 • Șerban Alexandrescu, Director de creație, Headvertising
 • Robert Tiderle, General Manager, Papaya Advertising
 • Călin Clej, Director de marketing, Huawei CBG România

Noua generație

 • Alex Coteț, Regizor, Scenarist, Editor, Sector 7
 • Costin Bogdan, Group Creative Director, McCann Worldgroup România
 • Cătălin Rusu, Chief Creative Partner & CEO, Rusu+Borțun
 • Andrei Nebunoiu, Marketing & Sales Manager, .calif, Condimental & Shoteria 

Dezbaterea este moderată de Radu Atanasiu, profesor la Maastricht School of Management România.

Sesiune powered by UniCredit Bank România

15:30 - 16:00

Pauza de cafea

16:00 - 16:20

Advertise in Future Tense

Ioana Zamfir, Creative Director, Centrade | Cheil

16:20 - 16:40

How to Omnichannel

Ciprian Susanu, General Manager, Dare Digital

17:00 - 17:40

LANSARE DE CARTE: Disrupție - 15 metode Dru către nou

Jean-Marie Dru, Chairman, TBWA\Worldwide

 

Speakerii zilei

Corporate Social Responsibility

Companiile din România au început să înțeleagă importanța sustenabilității și implicării în proiecte de CSR. Există deja mulți jucători care înțeleg că a face CSR fără o bună integrare în strategia de afaceri nu este eficient nici pentru mediul de afaceri, nici pentru comunitățile în care activează. Sustenabilitatea a devenit un concept de business integrat, care face parte din evoluția brandurilor și a companiilor. Acestea au înțeles că trebuie să devină parte din ADN-ul lor și au dezvoltat filozofii de business care au succes pe termen lung și care vor face diferența în comunitățile unde își desfășoară activitatea.

Parteneri

09:00 - 10:00

Înregistrarea participanților

10:00 - 11:30

Sesiunea 1: Cum pot schimba lumea brandurile sustenabile

Companiile care au știut să aleagă sustenabilitatea în fiecare aspect al businessului au pariat pe o carte câștigătoare. Investițiile în sustenabilitate nu sunt de formă, ci de fond, pentru că pe termen lung aduce valoare și profit companiei. Mai mult, orice investiție în acest domeniu este sub lupa investitorilor care au început să acorde o mare importanță rapoartelor non-financiare, unde văd care este solvabilitatea business-ului pe termen lung.

Strategiile acestor companii sunt creionate pe termen lung, astfel pot să dezvolte durabil nu doar businessul, ci și comunitățile, alți parteneri, practic tot lanțul de valoare. Un asemenea atu le face să fie în pole position, să fie lideri de renume în industrie și să inspire alte companii. Despre ele vom vorbi în această sesiune și vom afla care sunt resorturile după care aleg să investească în sustenabilitate.

VORBITORI: 

Andreea Idriceanu, Communication Manager, RoRec
Inka Pieter, Director CSR & Environmental Strategy, KLM
Irina Ionescu, Head of Communication & Public Affairs, Coca-Cola HBC România
Sorin Elisei, Senior Consultant, Deloitte România
Cristina Bazavan, jurnalist și blogger
Sorin Cadar, medic primar ORL, președintele Asociației Române de Homeopatie Clinică
Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life 

Sesiunea este moderată de Diana Cosmin, jurnalist de lifestyle

Teme de discuție:

 • Cum percepem sustenabilitatea în funcție de ce se întâmplă pe termen lung în companie?
 • CSR gratis? Nu există!
 • Inovația pe aripile sustenabilității
 • Raportarea non-financiară, sursă de încredere pentru parteneri
 • Asociația pentru promovarea asigurărilor (APPA) - Campania "Trăiește viitorul!"
11:30 - 12:00

Pauză de cafea

12:00 - 13:30

Sesiunea 2: Eroii sustenabilității in 2018

O companie sustenabilă este un erou modern, pentru că trebuie să se lupte în primul rând cu schimbarea mentalităților. Să schimbe paradigma și să transforme realitatea într-una care să rămână durabilă pentru generațiile viitoare. Doar cei care știu să transforme această realitate, să o modeleze în beneficiul mediului, al comunităților, al oamenilor vor fi liderii sustenabilității pe termen lung.

Partea interesantă este că tot mai mulți oameni au început să fie interesați de sustenabilitate, nu doar companii sau ONG-uri. Sunt oameni din comunicare, din marketing, din tehnologie, care își doresc să folosească inovațiile pentru a ajuta la dezvoltarea durabilă a planetei pe termen lung. Vedem zi de zi cum omenirea a forțat darurile oferite de Pământ și acum este nevoie să refacem ceea ce s-a stricat în câteva decenii pentru a putea trăi confortabil în următorii ani. Din acest motiv, eforturile conjugate ale tuturor celor interesați pot schimba lucrurile în bine pe termen lung. Aceștia sunt eroii zilelor noastre, cei care fac din sustenabilitate un dat.

Vorbitori:

Mădălina Puiu, CSR Programs Coordinator, Orange România
Adina Copăceanu, Trade Marketing Manager, Orange România
Mirela Nemțanu, Director Executiv, HOSPICE Casa Speranței
Vlad Voiculescu, cofondator, MagiCAMP
Valeriu Nicolae,
consultant, trainer și jurnalist
Tudor Colțan, avocat și Fondator Legal Runners
Florin Ghindă, Trainer, Fondator Româniapozitivă.ro

Sesiunea este moderată de Marta Ușurelu, Owner al revistei Biz.

Teme de discuție:

 • Tech a Break: CSR în era digitală
 • Antreprenorii sociali schimbă comunitățile
 • Cum putem schimba România în bine
 • Ideile care schimbă paradigme
 • Viitorul se clădește acum
13:30 - 14:15

Pauză de prânz

14:15 - 15:30

Keynote speech – Thomas Kolster

The Two-Headed Purpose Monster - Putting real purpose to work

Thomas Kolster este un om în misiune, unul dintre pionierii timpurii în spațiul “fă bine”, care a creat termenul Goodvertising pentru a descrie schimbarea peisajului publicitar care a devenit o mișcare în sine.

Ca profesionist de peste 16 ani, el este o voce vocală pentru publicitate și cartea sa “Goodvertising” este cea mai cuprinzătoare carte de până acum care explorează comunicarea pentru totdeauna.

Este un vorbitor cheie cu experiență la nivel mondial, prezentat la evenimente precum SXSW, Eurobest, D & AD, Epica, ad: tech & Sustainable Brands, un cronicar pentru publicația Guarard și alte publicații și un juriu regulat la emisiunile de premii internaționale.

Ca antreprenor pasionat și agent de schimbare, a lansat platforme de impact precum Cph: Change and Wheregoodgrows.com.

Huffington Post îl numește “Lider de inspirație”

Speakerii zilei