fbpx

Liviu Apolozan

  Fondator & CEO, DocProcess

Cu o vastă experiență în industria IT din România și Franța, Liviu Apolozan este fondator și CEO al companiei DocProcess, furnizor de servicii și soluții de management și de susținere a transformării digitale a companiilor prin RPA (Robotic Process Automation).

Absolvent al Facultății de Electronică din cadrul Universității Politehnice București (1977-1982), Liviu a avut oportunitatea de a pleca în Franța imediat după anul 1990, unde și-a construit o carieră internațională.

După 15 ani, în care a acumulat experiență în companii precum Inforsud – divizia de IT a Crédit Agricole, Effective și Xerox Global Services, Liviu revine în România pentru a pune bazele propriei afaceri în domeniul digitalizării proceselor operaționale ale companiilor. Astfel, în anul 2005, a luat ființă DocProcess. Începând cu servicii de consultanță, opt ani mai târziu, Liviu a transformat DocProcess în producător de software bazat pe RPA (Robotic Process Automation).

Liviu Apolozan este membru al Comitetului European pentru Standardizare, fiind implicat în elaborarea standardelor și susținerea adoptării facturilor electronice la nivel european. De asemenea, el face parte din Business Payments Coalition, un grup de lucru internațional, care dezvoltă standarde pentru piața din SUA (Statele Unite ale Americii).