fbpx

Lucia Costea

  Managing Partner Secom®

Lucia Costea este Managing Partner și cofondator Secom, companie  românească antreprenorială specializată în importul, distribuția și comercializarea de suplimente alimentare, ceaiuri și cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate. Alături de soțul său, Andrei Costea, Lucia Costea a avut un rol decisiv în evoluția Secom, companie care ocupă în prezent locul III pe piața de suplimente alimentare. Când erau încă studenți cei doi au acceptat provocarea părinților lui Andrei Costea de a dezvolta businessul Secom în domeniul fitoterapiei științifice (început în 1997).

În 2004, în urma unei analize a activității afacerii de la acea vreme, Lucia si Andrei Costea au constatat că produsele existente pe piața din România nu generau rezultatele scontate, așa încât au luat decizia să importe suplimente alimentare cu ingrediente inovatoare de la producători internaționali, cu renume și experiență de zeci de ani în acest domeniu. A fost o decizie strategică inspirată care a transformat Secom într-un trendsetter în domeniu.

În cei peste 14 ani de implicare susținută în business, atât la nivel strategic, cât și operațional, Lucia și Andrei Costea au reușit să ducă business-ul Secom la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, o echipă de 170 de profesioniști, 14 magazine proprii răspândite la nivel național și un portofoliu complex de 400 de produse care se lărgește în fiecare an  cu produse inovatoare.