fbpx

Alina Liciu

  Fondator și Managing Partner, The Azores Sustainability & CSR Services

Alina Liciu este fondator și Managing Partner The Azores, agenție fondată în 2013 și specializată în domeniul corporate sustainability. Unul dintre obiectivele strategice ale agenției este de a contribui la dezvoltarea sustenabilității în România prin analize realizate la nivel național.

Cel mai important proiect al agenției este „România CSR Index”, care a avut patru ediții până acum. Studiul este realizat în premieră în România și vizează aproape 700 de companii cu peste 500 de angajați. În 2019, a fost lansat Community Index, ca parte din România CSR Index, pentru care au fost analizate aproape 400 de proiecte de investiții în comunități. Rezultatele au fost publicate în Community Index Magazine, prima revistă bilingvă din România din domeniul CSR.

Alina are, de asemene,a o experiență de 6 ani în mediul corporate, în companii multinaționale, precum Procter&Gamble și Leroy Merlin, fiind expusă unui mediu internațional de lucru prin colaborarea cu peste 100 de companii străine. Alina a obținut în 2014 un certificat de la Global Reporting Inițiative pentru utilizarea standardului GRI G4, cel mai important standard de raportare a sustenabilității la nivel mondial.