fbpx

Antonio Eram

  Founder și CEO, NETOPIA

Și-a fondat businessul, Netopia mobilpay, în 2005. Astăzi, compania este liderul pieței de plăți digitale și mobile din România, dar are operațiuni și în America de Nord, un exemplu inovator fiind serviciul de microfinanțare Mobilender lansat în Mexic, care acordă microcredite pe baza profilului de Facebook.

Antonio Eram își petrece mult timp în Silicon Valley, fiindcă acolo poate lua pulsul evoluțiilor tehnologice de ultimă oră. De altfel, Netopia, compania lui Antonio Eram, are un birou în California tocmai pentru a fi gata să fructifice orice oportunitate în domeniul plăților mobile.

Lansată în martie 2013, aplicația mobilPay Wallet pentru telefoane smart poate fi folosită pentru pentru plata facturilor la utilități, reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurant sau pentru produse și servicii furnizate de comercianții parteneri. De asemenea, consumatorii pot achita produse și servicii la peste 4.000 de comercianți online, doar printr-o scanare de cod QR. Aplicația s-a situat, de altfel, în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziții dedicate startup-urilor prezente în Silicon Valley.

În 2014, a pus bazele serviciului de microfinanțare Mobilender în Mexic, care acordă microcredite pe baza profilului de Facebook. Antonio Eram este interesat și de Bitcoin, dar mai ales de tehnologia blockchain din spatele monedei virtuale care, crede el, poate schimba radical domeniul bancar.