Vlad Măcelaru

  Co-fondator ClarK

Vlad a fost unul din cei doi delegați ai tineretului la ONU din partea României, din 2017 până în 2018, timp în care a înțeles provocările cu care se confruntă elevii și studenții din România și a găsit soluții, alături de aceștia.

Ce a făcut tânărul înainte de această performanță și care este povestea sa? A studiat în Olanda la Universitatea Fontys International Business School, lângă Maastricht, iar în al treilea an de facultate a studiat timp de un semestru în Tokyo, la Universitatea Musashi. Vlad a primit la 26 de ani mai multe premii internaționale pentru invențiile la care lucrează.

ClarK, echipa care a realizat o pereche de ochelari inteligenți destinați mediului industrial, a câștigat premiul „Startup of the Year” la Innovation Labs 2018, precum si premiul „Be an Innovator 2018” de la Berlin.

Cel mai recent succes a fost la ”200 seconds of Fame” în cadrul iCEE.Fest unde a luat marele premiu pentru start-up. Ochelarii sunt dotați cu o serie de senzori – infraroșii, QR scanner, de gaze – dar și cu o cameră, pentru a ajuta muncitorii de fabrici să-și poată face treaba mai ușor.